Eten om af te vallen!

Wanneer je te weinig eet gaat je lichaam in de overlevingsstand en komen alle verloren kilo’s er op termijn dubbel en dwars bij. Ook het weglaten van voedingsstoffen kan op de lange termijn averechts werken.

Voor iedereen geldt: weet hoeveel calorieën je per dag nodig hebt om bij af te vallen en verdeel deze over de 3 macronutriënten eiwitten, vetten en koolhydraten.

Dit zijn de ideale verhoudingen:
Koolhydraten 55%
Vetten 25-30%
Eiwitten 15-20%

Zomaar een dagmenu van 1500 Kcal gaan volgen is dus niet per se goed.

Hoe beter jij je hieraan houdt gemiddeld per week, hoe beter je lichaam (lees: je hormoonhuishouding) in balans komt. Je stofwisseling presteert optimaal en je valt af!


Met onder andere de formule van Harris Benedict kan je uitrekenen hoeveel calorieën je nodig hebt. En als je wilt afvallen trek je daar ongeveer 500 Kcal van af. Dat is jouw minimale inname per dag.

  • Wil je bepaalde producten liever niet eten?
  • Hou je niet van fruit?
  • Mag je geen suiker?
  • Eet je geen vlees?

    Maakt niet uit. Als je maar zorgt dat je alle macronutriënten in de juiste verhoudingen binnenkrijgt.

Ieder pondje gaat door het mondje…

Vind je dit een vreselijke uitspraak? Ik ook!
Toch is het waar. Daar waar je meer energie (calorieën) binnenkrijgt dan dat je verbruikt slaat je lijf deze ergens op. En het liefst op je buik, billen, benen…

De calorieën die je binnen krijgt hebben allemaal een functie in je lichaam. Het is van belang dat je ze in de juiste verhoudingen binnenkrijgt om jouw lijf optimaal te laten functioneren. Hier schreef ik een aantal artikelen over:

Ben je benieuwd hoeveel calorieën in welke verhoudigen voor jou van toepassing zijn? Vul hieronder je gegevens in en ik stuur je jouw persoonlijke berekening gratis en vrijblijvend toe.

Berekening calorieën
*

Je e-mail adres gebruik ik eenmalig om je de berekening toe te sturen.

Uiteraard zijn jouw gegevens in veilige handen. Ze worden vertrouwelijk behandeld. De ingevulde waardes bepalen de uitkomst van het aantal calorieën, dat is alles waar ik ze voor nodig heb en gebruiken zal.

Weet jij al welk soort dieet het beste bij je past?
Doe de test in de Dieet-Wijzer.

direct naar de dieet-wijzer


Als je hebt bepaald hoe jouw dieet in je leven past door de vragen in de test uit de Dieet-Wijzer te beantwoorden én je hebt het aantal calorieën in kaart dat precies voor jou bestemd is dan is succes binnen handbereik!

Plaats een reactie