Afvallen zonder straf, het kan!

Ik moet het gewoon eventjes volhouden…

Hoe gaat het met je? Ze kijkt me twijfelachtig aan. Ja goed hoor. Hmm, dat klinkt niet heel overtuigend.
Ze houdt zich groot maar ik zie aan haar dat ze eigenlijk even in een hoekje kruipen wil om lekker een potje te janken. Het is haar eigenlijk allemaal een beetje teveel.

Als alleenstaande ouder met parttime baan, een moeder in een verzorgingshuis en twee kinderen waarvan een in de pubertijd tja… dan ga je niet zitten janken. Dan sjouw je door! In haar eigen woorden “ik moet het gewoon even volhouden“

Het huishouden, de boodschappen, en nu tijdens Corona, zelf niet ziek worden en dan ook nog je aan je voorgenomen gezonde leefstijl houden. En stug bijna dagelijks op die weegschaal nota bene….Dat valt niet mee!

Je hoofd beukt wel door. Wilskracht enzo. Maar ’s avonds op de bank, als iedereen in bed ligt en jij in je uppie tv zit te kijken… die onverklaarbare trek in koek, snoep, chocolade-ijs. De onverzadigbare honger. De drang om maar te eten en te eten. Eigenlijk alles is goed. En dan het schuldgevoel omdat je hier aan hebt toegegeven. Je wordt gek van jezelf. Waarom neem je het nu gewoon niet?

Ik moet gewoon even volhouden. Hoe vaak zeg jij dit tegen jezelf? En hoe vaak lukt dit?

Toch kan ook jij goed voor jezelf blijven zorgen wanneer het leven tegenzit. Met een goed plan, voldoende rust, hulp van een deskundige en een flinke dosis vergeving sta jij heel sterk in je schoenen.

Kost het ook jou geen moeite om acht van de tien keer een gezonde slimme keus te maken. En die twee andere keren? Lekker belangrijk! Well done zeg je dan tegen jezelf! WELL DONE!!

Zitten we bij de Afval Academy op yogamatje de hele dag te glimlachen naar elkaar? Leggen we onszelf geen uitdagingen op? Stellen we onszelf niet op de proef? Natuurlijk doen we dat wel, zeker wel!

We doen dit zonder MOETEN, zonder GEWOON EVENTJES.
We hoeven niets vol te houden.
We hebben geen STRAF.

Trek je nu een wat bedenkelijk gezicht? Heb je het niet allemaal al een keer geprobeerd? Dieet na dieet, plan na plan. Gewoon even volhouden… niet zo makkelijk gedaan hoor. En wat maakt afvallen onder begeleiding van de Afval Academy dan anders? Is het niet gewoon het volgende dieet?

Afvallen en je streefgewicht behoudenyou wish…

Kan je het nog een keer?
Waarom zou het nu wel lukken?
En toch… je wilt het zo graag!

Je twijfelt. De gedachte aan weer een dieet… Je kan het bijna niet opbrengen.

Weer een lijstje met producten wat je niet mag eten.

Weer de dag door zien te komen zonder iets lekkers.

Weer overstag gaan en je daar schuldig over voelen.

Overleven op rauwe worteltjes. Je kijkt er niet naar uit.


Herken je dit? Ben jij ook al jaren aan de lijn?


 • Dag in dag uit hou jij je netjes aan je schema maar de resultaten op de weegschaal stellen je teleur.
 • Zonder de verwachte resultaten wordt het steeds moeilijker je dieet vol te houden.
 • Je geeft niet op. Je wilt afvallen dus zoek je steeds weer een nieuw dieet, een nieuwe manier waarvan je hoopt dat het werkt.
 • Bij de gedachte aan weer weken van nee-zeggen, overleven op rauwe worteltjes en een blaadje sla gooi je de handdoek het liefst op voorhand al in de ring.
 • Je spiegelbeeld ontwijk je zo vaak mogelijk.

Maar stel je eens voor dat je inspanningen
wél beloond worden?


 • Stel dat je wél blij wordt van het resultaat op de weegschaal?
 • Stel dat je hierdoor niet langer de moed opgeeft halverwege de week.
  Dat je niet langer het gevoel hebt te falen. Succesvol afvalt!
 • Stel dat je op een gezonde manier afvalt met gegarandeerd resultaat en zonder terugval. Eén structurele aanpak die werkt.
 • Stel dat het niet langer voelt alsof je straf hebt. Stel je alles mag eten en gaat het leuk vinden om (weer) te koken en inkopen te doen?
 • Wat als je bij iedere spiegel even opzij kijkt en denkt:
  He! Dat spiegelbeeld, ik ken die blije vrouw, dat ben ik!

Stel je dat eens voor!

maak jij eindelijk korte metten met dat jo-jo-en?
overwin jij de strijd tegen je overgewicht?

Bij de Afval Academy pakken we afvallen nét even anders aan. Dit zijn geen loze woorden. Vanuit jarenlange eigen ervaring en een gedegen opleiding weet ik inmiddels hoe je kunt afvallen zonder dat dit voelt als straf.

Bij de Afval Academy leer je omgaan met de ups & downs in je wilskracht. Je leert jezelf omringen met oplossingen waardoor je slimme gezonde keuzes maakt. Je leert de draad weer oppakken. Het meest belangrijke onderdeel is misschien wel dat je leert jezelf vergeven op het moment dat het allemaal niet zo makkelijk lukt.

Afvallen is makkelijk hoor ik wel eens, maar op je gewicht blijven…dat is een ander verhaal. Nou afvallen an sich is al een hele opgaaf vind ik. Iedere dag opnieuw je stinkende best doen om niet te snoepen. De juiste keuzes te maken. En vaak zonder het gewenste resultaat op de weegschaal.


Vlak voor mijn eigen traject. Depressie, vermoeidheid, gewrichtspijn voerden de boventoon in mijn leven
Aan het trainen voor een obstakel parcours, de Vikingrun! 45 kilo lichter en daardoor blij, energiek en zonder pijn!

Jarenlang was ik aan de lijn. De geur van een vanille-shake maakt me nu nog misselijk en van het dieetlijstje met mager beleg schiet ik spontaan in de weerstand. Ja lijnen, ik weet er wel het een en ander van.

Afvallen bij de Afvalacademy is niet hetzelfde als naar een diëtiste gaan. Het is niet het volgen van een eetplan. Het bijhouden van je punten in een app. Het wekelijks wegen en praten over hoeveel crackers je hebt gegeten.

Het is dit alles en meer. Veel meer! Afvallen met mij houdt in dat je aan meerdere aspecten van jezelf werkt. Je gaat iedere week keihard aan de slag met de opdrachten en de coaching.

Ik begrijp je komt niet zomaar uit de lucht vallen

Als ervaringsdeskundige weet ik welke weerstand een dieet kan oproepen.
En hoe het komt dat je halverwege de handdoek in de ring gooit. En waarom je eigenlijk stiekem wilt vluchten, terug naar je oude eetgedrag.

Hoeveel heb diëten heb je al gevolgd? Hoeveel heb je er volgehouden? Niet een? En toch doe je iedere keer weer een dappere poging. Je geeft niet op.

En dan die weegschaal.
Zegt die ooit wat je wilt?

Op een dag moeten jouw inspanningen beloond worden. Toch?


Ben je benieuwd naar wat een traject bij de Afval Academy voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking. Want wat heb je te verliezen behalve je kilo’s?

kennismaken

Vind je het spannend maar wil je wel heel graag je kilo’s kwijt?

Ik snap je!

Juist het feit dat ik weet waar je doorheen gaat, wat je bezwaren, je angsten zijn maakt mijn trajecten zo succesvol.

Ik stond waar jij nu staat. Ik weet hoe je je voelt. En daar is mijn programma helemaal op aangepast.

Alles doe je in jouw eigen tempo, op jouw voorwaarden, passend in jouw leven.

In alle basistrajecten krijg je dezelfde professionele coaching. Hoe het werkt vind je hier:

uitleg en tarieven

Lees mee wat Heleen, Elisah en Jolande uit hun traject haalden:

Aankomen, afvallen en weer aankomen.
Hoewel ik nog maar begin twintig ben, heb ik dat riedeltje al vaak doorlopen.

Ik heb door de jaren heen verschillende dingen geprobeerd om af te vallen: afslankpillen, koolhydraatarm eten, punten tellen… het hielp niet blijvend.

Lang hield ik vol dat ik geen hulp nodig had om af te vallen. Vond dat ik het zelf moest kunnen.

Maar toch. Omdat ik al zo veel had geprobeerd, ik zo ongelukkig was over mijn lijf en moe was van de constante strijd met mijn gewicht, schreef ik mij in voor het traject.

Ik dacht genoeg te weten over gezond en ongezond eten. En toch leer ik steeds weer bij. Ontwikkel ik door de coaching en de wekelijkse opdrachten een duurzaam gezond en in balans eetpatroon. Daarnaast leer ik mijn eigen eettriggers en valkuilen kennen en hoe hiermee om te gaan. Gusta is begripvol en weet handvatten te bieden, maar is ook eerlijk en houdt je een spiegel voor.


Iedereen kent wel een tante, buurvrouw, vriendin of collega die fantástische resultaten heeft geboekt met een dieet dat ik ook maar eens moest proberen.

Dus kreeg ik jarenlang ladingen vol goedbedoelde adviezen over mij heen.

Maar ik wilde helemaal geen goedbedoelde adviezen. En ik wilde al helemaal geen dieet waarin ik alleen maar groene, gele en rode dingen moet eten. Of soortgelijk lastig te volgen instructies.

Ik wilde een normaal eetpatroon. Begrijpen waar mijn eetbuien vandaan kwamen en daar controle over krijgen. Ik wilde rust!

Het voelde alsof ik op gewichtsverlies gebied een hopeloos geval was. Maar door de coaching van Gusta besefte ik dat dat niet waar is. Ik moest weer leren te vertrouwen op mezelf. Anders leren kijken naar eten en leren welke soort eten goed voor mijn lijf is.


Tijdens onze vakantie in Frankrijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik was er klaar mee en klaar voor. Ik wou gezonder eten en leven en ook afvallen.

Maar ik kon het niet alleen.

Ik zag op facebook steeds berichten van de Afval Academy voorbij komen. Daarom heb ik vanuit Frankrijk contact opgenomen met Gusta.

Eenmaal weer thuis merkte ik dat ik onbewust al was begonnen met afvallen. Ik was er dus echt klaar voor. En een week later begon ik met het traject.

Ik ben er helemaal voor gegaan.

Gusta heeft mij er heel goed bij geholpen. We hebben hele fijne gesprekken, waarin alles besproken kan worden.

Ik voel mij nu veel zekerder en ik kan echt genieten van af en toe een wijntje of lekker hapje. En daarna de draad van gezond eten weer oppakken.

Ik heb ook geleerd dat je gezond eten niet als straf moet zien. Ik eet wat ik lekker vind. En ik weet nu hoe ik kan zorgen voor balans. En mijn doel: weer in m’n oude spijkerbroek passen en mij daar fijn bij voelen, is inmiddels gelukt!

Het doet mij heel erg goed om complimentjes en schouderklopjes te krijgen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik trots ben op mijzelf en mijzelf ook complimentjes geef. Daardoor zit ik nu ook een stuk lekkerder in mijn vel.

Ik ben superblij dat ik destijds de stap heb genomen en samen met Gusta de uitdaging ben aangegaan.

Liefs Jolande


Wil je ook je voornemens omzetten in resultaat? Maak dan nu vrijblijvend kennis en hoor wat ik voor jou kan betekenen! Neem contact met me op.

Je hoeft niet af te zien om af te vallen

kennismaken


Je kunt je inschrijven voor een traject ná een eerste gratis kennismaking.
Alle uitleg over de coaching en tarieven vind je hier

uitleg en tarieven

Wacht niet langer, neem contact op. Wat heb je te verliezen?