Goed zo, je bent 2 pakjes boter afgevallen…

De schoolarts kijkt me triomfantelijk aan. Ik ben zes jaar oud en te dik volgens de maatstaf. Zo leer ik al jong dat eten mijn vijand is en vanaf dat moment ben ik ruim veertig jaar op dieet.

In de jaren die volgen doe ik er alles aan om af te vallen. Geen dieet is mij vreemd. Desondanks lukt het me nooit om er een vol te houden. En als het al lukt om op mijn streefgewicht te komen, dat vast te houden. Ik blijf jo-jo-en jaar in jaar uit.

Ik ben Gusta de Jong.

Gewichtsconsulente, afvalcoach en ervaringsdeskundige op het gebied van (over-)leven met Obesitas.


Wanneer ik voor de zoveelste keer

ruim boven de 100 kilo

weeg beland ik in een depressie.

Ondanks mijn drukke baan sluit ik me verder helemaal af van alle sociale contacten. Ik kom bijna niet meer buiten en zeg activiteiten met anderen vaak af.

Op een dag besef ik me dat het zo niet langer kan. De mentale en fysieke gevolgen van mijn jarenlange overgewicht hebben mij in hun greep. Het roer moet om!

Ik zoek hulp en onder begeleiding van heel team specialisten onderga ik een ingrijpend verander traject. Een traject dat mede ondersteund wordt door een maag-verkleinende operatie.

Oh wat had ik dit traject vele jaren eerder willen doen! Dan was mij vele jaren van hartzeer, eenzaamheid en onzekerheid bespaard.

Dat ik fysiek en mentaal sterker dan ooit word bewijs ik door in 2018 deel te nemen aan een sponsorreis voor het goede doel. Fietsen in de bergen van Vietnam tegen kindhuwelijken.

Ik heb meer dan dertig jaar niet meer gefietst maar wil dit doen.

Dus na een vele maanden intensief trainen in het vlakke Nederland, reizen we af.

In zes dagen tijd fiets ik 425 kilometer in de bergen van Noord Vietnam.


Mijn visie op afvallen? Eigenlijk heel simpel:

Lijnen is niet het overleven op rauwe worteltjes. Je moet juist eten om af te vallen. Met de nadruk op juist. Jouw motivatie komt van binnenuit. Niet van die rode cijfers op de weegschaal. Kennis is macht en afvallen doe je met je hoofd. Leer wat jouw lichaam nodig heeft en je valt af. Is het makkelijk? Nee. Is het te doen? Zéker!

Wat je over mij moet weten

Bij mij gaat het er om dat je je volledig in zet. Smoesjes prik ik doorheen en maak ik korte metten mee. Je hoort van mij precies wat ik denk dat er aan de hand is. Ik ben een Ram, gepassioneerd en soms met wat weinig geduld. Dit maakt mij niet altijd aardig maar wel altijd eerlijk.

Omdat ik weet hoe het is om te (over-)leven met Obesitas weet ik hoe jij je voelt. En dat merk je aan de manier waarop ik met je omga. Liefdevol met een vleugje pit.

Wat is typisch Gusta?

Ik kan uren over eten praten en recepten schud ik zo uit mijn mouw.

Mijn humor kan soms wat scherp zijn en ik lach altijd zelf het hardst om mijn eigen grappen.

Ik ben eerlijk en direct maar zéker niet ongevoelig!

Er staat impulsief op mijn voorhoofd.

Ik ben altijd in voor een groot avontuur.

Het woord zondigen komt niet in mijn woordenboek voor.

Mijn levensmotto is:
today is where your book begins!

Durf jij een kennismaking aan?

Let's talk

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen succesvol af te vallen, vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie!